School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Nuair a tháinig sé go dtí an doras do chuaidh sé amach. Do thosnuigh sé ag rith go dtí go dtáinig sé go dtí a bhaile féin.
    Bhí a mháthair 'na suidhe in aice na teine Do bhí ana áthas uirthi nuair a chonnaic sí Seán airís. Ansan d'innis sé dóibh gach rud mar gheall ar an bpúca agus mar gheall ar mbata draoidheachta a thug an fearín beag do.
    Dubhairt sé leis féin gur mhaith leis tig mór a dhéanamh do féin. Ansan do bhuail sé buile dá bhata dhraoidheachta ar an dtalamh agus díreach nuair abhí sé tar-éis an buille a thabhairt do, do bhí tig ana mhór déanta ann.
    Ansan do chuaidh sé isteach sa tig beag agus do ghlaoidh sé ar a mháthair agus tháinig sí amach 'na dhiaidh agus do chuaidh an bheirt aca isteach sa tig mhór agus do mhaireadar ann as san amach.
    Cáit Ní Shúileabháin
    Bn. Sheáin Uí Luasaigh