School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

í a shaoradh ach tusa amháin.
    Dubhairt sí é sin leis liom-sa arsan mac agus creidim é agus saorfhad í.
    Táim ana buidheach den cailleach céadna san arsan mac agus pé rud a thabharfhad di ór nú airgead ní [?]díoladh a dhóithin, di, do dhein sí an oiread sin de thairbhe dhom.
    Cathain a shaorfair í arsan Rígh. Tosnóchad indiu air arsan mac agus beidh sí annso sa tig seo an tráth so amáireach.
    Tá go maith arsan Rígh beir ar an claidheamh san agus beimíd ag gluaiseacht nuair a bheidh an seana-cailleach ollamh.
    Dollamhuigdar iad féin, an rígh agus an mach chun gluaiseacht agus fé dheire nuair do bhíodar ollamh an seanacailleach leis.
    Do gluaiseadar ortha go tapaidh
    Máire Ní Chríodáin