School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    síos an coileach in-aice an pluais agus do cuir sé ar an dtalamh é ansan agus do thug sé rud le n-ithe do ansan. Do bhí an coileach ag ithe agus d'imthig an fear draoidheachta isteach.
    Do chuaidh an fear suas go dtí an coileach agus do rug sé air agus do bhain sé an ceann de, le sgian a bhí aige na phóca.
    Do rith sé le na anam ansan sara a dtagadh an fear draoicheachta amach. Do tháinig sé go dtí palás an rígh agus do thaisbeán sé an coileach don rígh agus do thug an rígh a inghean do le pósadh.
    Do pósadh an beirt agus do mhaireadar go compórdach as san amach. Do bhí uibhe ag an rígh leis i gcóir a bhreicfeast agus do bhí sé ana shásta leis féin.
    Máire Ní Drisceoil
    Diarmuid Ó Críodáin