School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do tháinig Máire sios an staigre agus dubhairt sí ó Seumas tán tú cómh h-árd leis an crann a tá amuigh ansan.
    Ansan dubhairt Seumas an bfúilim ag taidbhreamh mar níl fhios agam an fada a tháim imtighthe úaibh.
    Cúig bliadhain ó shoin fo chuadhis uainn agus do bhí fhios againn go maith go rabhais cun teacht agus d'fágamair ar doras ar oscailt san i dtreo go bféadhfá teacht isteach.
    Ansan do pogad Seumas agus Máire a céile agus nuair a bhí an triur acú ag ite an breicfeast d'innis Seumas an sgeúl go leir mar geall ar na púcaí agus mar gheall ar an lepreachán agus dubhairt sé leis go mbeadh sé fear fiadach ag an Ríg.
    Tiocfhadh abhaile gach tráthnóna nuair a beid an grian imtighthe sios.
    Brighid Ní Dhonnabháin