School: Cúil Aodha (roll number 16521)

Cúil Aodha, Co. Cork
Pádraig Mac Suibhne

1. (continued from previous page)
    Bhíodar ana dhall ar fadh níor aithnígheadar síos ó suas ach do chomáineadar leó agus is gearr go chonaiceadar sgríote ós cíonn doras, tig lóistéirí iseadh an tig seo do bhí sgríote ann. Chuadar isteach ar áon chuma agus d'iarrídar lóistín go maidean. Inis duinn a dubhradar an bhfuil aón boganna agat ariú níl arsa bean an tíge nú cad do chuir é sin i nbhúr gceann. D'airíghmair arsa duine acu agus sinn ag fágaint na h-Éireann go raibh an áit seo lionta do bhoganaibh. Taisbeánadh -sa na leabacha dhíbh mas maith libh é. Taisbeáin sí dhóibh dá leabaidh agus dubhairt sí leo chur dul a choladh ionta san más maith libh é. Alright a dubhradhar glaomídh chúghat arís. Ní rabhadar ach imighthe nuair a tháinig monkey agus black agus do thógadar loistín sa tig céadhna. Do chuadar a coladh i gceann des na leabacha do taisbeanadh das na buachaillí. I gcíonn tamall tháinig na buachaillí isteach agus nuair a lasadar an solas agus nuair a chonaiceadar an Monkey agus an Black. A thiarcais a dubhradar féach mar a bhfuil na boganna
    Languages
    Diarmuid Ó Duinnín