School: Scoil Mhuire, Na Forbacha (roll number 2386)

Na Forbacha, Co. Galway
(name not given)
The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 08_008

The Schools’ Collection, Volume 0070C, Page 08_008

1. (continued from previous page)
    An lá seo chuaidh sé go dtí an fhairrge agus chonnaic sé currach ag teacht aniar agus gan inte acht aon fhear amháin. Tháinic an churrach isteach ar an talamh tirm seacht míle. An chéad lá eile chuaidh sé go dtí an fhairrge agus bhí an churrach ag teacht aniar agus comra céad inte agus aon fhear amhain. Chuaidh sé abhaile agus dinnis sé dá athair is dá mháthair gach a bhfaca sé, agus gach a chuala sé. Sin é an uair a dinnis siad narbh iad féin a athair na a mháthair chor ar bith. An lá in a dhiaidh sin chuaidh sé go dtí an fhairrge agus bhí an churrach ag teacht aniar agus comra céad inte agus aon fhear amháin. Chuir sé cainnt ar an bhfear a bhí sa gcurrach. Dubhairt an fear go raibh sé ar thóir mac Rí an domhain thiar Dimthigh an buachaill i n-éinfheacht leis ins an gcurrach nó gur sroich siad an domhan thiar. Chuir an Rí fáilte mhór roimhe agus dubhairt sé leis nach bhféadfadh sé an dara béilidh a chaith ar aon bhord na an dara h-oidhche a chodhladh ar
    Máire Ní Churraidhín
    Pádhraic Ó Curraidhín