School: Áth na gCoire

Anagaire, Co. Donegal
Seán P. Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    se an leigheas agus fosta dubhairt sé leis da racad seisean go dtí an bhinn cheud na bliadhain ó’n oidhche sin go mbainfeadh siad an chruit dosan fosta act ceathradh eile a chuir leis an t-amhran a bhí aca. Bhí go maith agus ní raibh go holc, bliadhain ó’n oidhche sin dimthigh sé agus sheas ag an bhinn ceudna. Ní raibh sé abhfad annsin go dtí go dtáinig an fear chuige agus (agus) thug cuireadh do theacht isteach. Isteach leis agus sin an aith a bhí an ceól agus ól go díreach mar a bhí bliadhain ó’n oidhche sin. Dubhairt siad leis annsin ceathramhadh eile a chuir indiaidh Diardaoine agus go mbainfidh an chruit do acht bhí an oiread sin lúthghaire air sean gur fhág sé Diardann amuigh as an tamhrán ar fad agus tháinig fearg milteannach ar na daoiní beaga leis.
    Déirigh fear aca ‘na sheasamh thóg anuas an chruit a bhí crochta ar an bhalla : agus chuir ar mhullac an cinn eile é agus dimthigh an fear bhocht ‘na bhaile agus dhá chruit air.
    AT0503: The Gifts of the Little People
    Oide