School: Log Buidhe (roll number 15539)

An Log Buí, Co. Mhaigh Eo
Seán de Crúis

1. (continued from previous page)
    An bliadan dar gcionn ní raib aet póiriní mar síol aca agus sgaipeadar mar sgaiptear coirce iad agus síleadar nac bfásfad siad go deo ac bá mór an iongná a bí orra nuair dfás siad.
    Bí fataí bréaig mór aca agus ní raib gorta ó sóin ann agus ní déarna na daoine dearmad ar an droc saogal go bfuaradar bás.
    Nora Níc Éoghain,
    Baile Cillín.
    Lá amaín táinig tinneúr isteac cuig mo teac agus bíodmar ag cainnt agus dubairt sé sgéal dom matair féin cluets droc saogal agus dinnis mo matair domsa aris é. Dá sgór is sé bliadain daois. Máire Ní Éoghain Baile Cillín.
    1. am
    Nóra Ní Eoghain