School: Doire Thanaidhe (roll number 11204)

Doire Sheanaigh, Co. Dhún na nGall
M. Ní Amhalaghaidh

1. I bhfad o shoin núair a bheadh na daoiní ag cur éilin ar lár agus da mbeadh dha cineal uibheacha acú - már deirfeá uibheacha a bheadh acú fhéin agus uibheacha a gheobhadh siad ag duine éighinteach de na comharsanai. Bhal chuirfeadh siad márc ar chuid amháin dé ná h-uibheacha san chluiche gó mbeadh - fhios acú cia ca dé na huibheacha a bhfeárr a thiocfadh amach.
    Annsin má ta na h-éanna níos mó ná coichtios gán a theacht amach agus ní bhéidh fhios ag na daoiní cia ca atá éanacha ionnta nó nach bhfuil. Annsin cuirfidhe siad ar uisge bhog iad agus má tá éanacha ionnta, bheirfidhe na h-uibheacha léim agus ma bhfuil éanacha ionnta ní bhogfaidhe na h-éanacha ar chor ar bith.
    Nuair á bheithfidhe ag sgáirtigh ar na ceárca ag tabhairt
    Anna Ní Duibheannaigh