Scoil: Doire Mór Iata (uimhir rolla 16599)

Doire Bhó Riada, Co. na Gaillimhe
Hannraoi Ó Coinnigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sé d'imtheocadh sé as a lámha agus nar fhéad chuig phúnt bhéith cruinnighthe aige. Dubhairt Dia cuile phighinn a fuair tú greim air d'imthig sé as do lámha agus tháinigh sé chugam-sa agus cuir me i dtaisce duit é agus tá do cuig phúnt lé tabhairth dúit. Cuaidh an fear go dtí an teach a raibh an cuig phúnt í dtáisce ag Dia agus connaich sé a ainm sgriobtha ar bheart agus bhí cuig phúnt taobh istig ann.
    Connaic an sean fhear go leor airgheadh agus go leor oir agus thug sé lán a glaice leis acth nuair a bhí sé ag dul amach an doras tháinig ceo agus deatach roimhe agus chait se filleadh agus é a fhagailt san aith a raibh sé agus d'imthigh sé leis ar a bhealach agus níor ól sé aon deór ó connaich sé canp airgeadh agus cuinnigh sé dhá mbeadhan méid sin aige nach n-ólfadh sé go gcruinnuigeadh sé go leor airgeadh.
    Tomás Seoige Thomáis
    An Uillinn Thiar, Co. na Gaillimhe