Scoil: Radharc na Sionainne (uimhir rolla 6356)

Suíomh:
An Ceann Beag, Co. Liatroma
Múinteoir:
Pádraig Mac Murchadha
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0205, Leathanach 340

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0205, Leathanach 340

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Radharc na Sionainne
  2. XML Leathanach 340
  3. XML “The Piper and the Púca”
  4. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. Most of the people nowadays churn the milk at home besides sending i to the creamery. The milk is first strained into a crock. If the weather is warm it is left there for three or four days and then it is thick. It is then poured into the churn. The churn dash is then put in. The churn is lidded is put on dabbler is put on over the lid. The dish on which the print of the butter is made, the butter; strainer, the butter spade, and butter print are scalded. The churning is then started. Sometimes the mild is churned for an hour and & other times longer. By the end of that time the butter is gathered in little
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.