Scoil: Árd Aoibhinn

An tArd Aoibhinn, Co. na Gaillimhe
Dll. De Grás

Ar an leathanach seo

1. Más fíor do na sean daoine tá a lán laetheannta san mbliadhain agus ní ceart rudaí fé leith a dhéanamh ins na laetheannta sin. Mar deireann siad nach bhfuil sé ceart d'aon duine a bheith pósadh Dé hAoine, ac níl san cainnt sin ach ráfla.

Tá a lán pisróig ag baint leis an gcead Luain in Eanair. Deirtear an rud a dhéanann tí an lá sin beidh an t-adh ort chun é a dhéanamh ar feadh na bliadhna go léir.
    Má itheann tú do dhothain an lá sin, beidh do dhóthain agat ar feadh na bliadhna in a dhiaidh sin. Má bhíonn tinneas ort an lá sin, beidh sé ort ar feadh na bhliadhna in a dhiaidh sin. Ní cuireann na sean daoine aon airgead amach an lá sin, ach bíonn áthas an domhain orra nuair a gheibheann siad airgead an lá sin, mar deireann siad go mbeadh an t-ádh ortha chun é fhághail ar feadh na bliadhna in a dhiaidh sin.

Tá tobar beannuighthe
    Caitlín Ní Dhubhghaill