Scoil: O'Brennan, Baile Mhic Ealgóid, Tráighlí
- Suíomh:
- An Tóin Riabhach Íochtarach, Co. Chiarraí
- Múinteoir: Pádraig Ó Loingsigh
![Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0444, Leathanach 411](https://doras.gaois.ie/cbes/CBES_0444%2FCBES_0444_411.jpg?width=1600&quality=85)
Tagairt chartlainne
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0444, Leathanach 411
Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.
Féach sonraí cóipchirt.
ÍoslódáilSonraí oscailte
Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
- XML Scoil: O'Brennan, Baile Mhic Ealgóid, Tráighlí
- XML Leathanach 411
- XML “Bread”
- XML “Bread”
Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.
Ar an leathanach seo
- The people in olden times milled the flour themselves with querns. Querns and grinding stones can be seen to the present day. I have heard that a quern stone can be seen in Mr O Connell's of Kilmore.
Bread was baked on a griddle - a circular sheet of iron - which was placed over a a slow fire on a stand of three legs. Cuts were made on a griddle cakes to make squares. Stampy bread was also made of grated potatoes mixed with flour - This was generally used when potatoes were dug. - Conas tras-scríobh a dhéanamh »Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
- Bailitheoir
- Michael Reidy
- Inscne
- Fireann
- Seoladh
- An Chill Mhór, Co. Chiarraí