Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go bfhanfad sé acu ar fead seacmain agus annsan go imteocad sé abhaile agus d'innís dhá bean go bfanfadh sé acu go deo[?]
    Tar-éis cúpla lae do chuaidh sé abhaile chun a bhean agus nuair a chuaidh sé abhaile chun a bhean agus nuair a chuaidh sé isteach d'fiuifruig a bhean do cá raibh sé ar feadh an aimsir go léir agus d'innís sé an sgeal de agus dúbhairt sé go raibh sé ag dul cuca airís.
    Dúbhairt an bhean tá go maith ach an tiochfad tu um fheisgint gach mí d'imthigh an fear airís go dtí na pucaí agus nuair a chuaidh sé isteach agus dúbhairt an ríg mar seo:-
    A fhear a fhear maith
    Tán tú againn tán