School: Caurane (C.) (roll number 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. Pota Óir
    Bhí fear ann fadó agus bhí sé an-bho[cht] ar fad. Bhí sé amuigh oidhche amháin a[g] siubhal i bpáirc. Bhí crann fuinns[eoige] ins an bpáirc céadhna agus ceard a bhí faoí an gcrann acht fearín beag agus é ag dhéanamh bróg. Rug an fear boct air agus dubhairt sé lei[s] "Muna dtiubhradh tú pota oir dom piocfaidh mé do shúile as do ceann."
    Tá go maith ars an fearín tiubhr[aidh] mé pota óir dhuit is fáilte. Leis s[in] thóg sé suas cloch mór a bhí taobh thiar de'n crann is thóg sé an pot[a] óir a bhí fuithi is thug sé dó'n fear é. Chuaidh an fear abhaile ag[us an?] croidhe in a dhá leath le teann á[thais.]
    Páraic Mac Niallaigh
    Ballingarden, Co. Mayo