Scoil: Craig Dhubh

Cregduff, Co. Mayo
Séamus Mac Giobúin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    rachadh da bhfuigeadh sé phaige Do thug an t-athair an phaighe do Dimthigh sé agus nuair a chuaidh sé isteach geata na cille i lar na h- oidhche bhí daoine ann acht ní raibh sé i-n ann iad d'feiceál agus bhí siad ag bualadh suas i-n- agaidh. Fuair sé an paidirín agus chuaidh sé abhaile leis. Dimthigh sé trí uaire mar sin agus nuair a bhí sé ag teacht abaile an triomadh h- oidhche connaic sé fear ar thaobh an bhothair agus dhá splainc teine aige agus é ag crith leis an bhfuacht
    Diarr sé ar an mbuachaill é a thabhair isteach go teach a bhí i n-aice na h- aite. Dubhair an buachaill go dhtiubradh ach a phaighe a thabhairt do. Nuair a tháinic siad chomh fada leis an teach con dubhairt an fear
    Martin Malley
    Ballina, Co. Mayo