School: An Ghráinseach, Eóchaill

Grange, Co. Waterford
Deaglán Ó Cuilliú

1. (continued from previous page)
    in áit a bheith a déanadh do chuid oibre, a tabhairt sé le buille dhoirm sa cluais. Cheangail a dhorn dom gcluais agus chimil an gréasaí an t-slaitín dá thóin agus bhí sé sa liúrigh chun maith leis an gcuid eile cu.
    Thiomáin an gréasaí leis iad agus dúirt sé go dtiománfeadh sé trí gach baile mór in Éire iad agus go ndéanfadh sé a d'aothaint airgid asta.
    "Tabhairfidh mé an oiread san airgead duit, ach scaoil chún siúl mé" arsa an sagart.
    Leig sé an sagart chun siúl. Leig sé chun siúl fear na mbóithre agus an chuid eile ach amháin an ministir agus bean an ghréasaí.
    Thiomán sé leis iad san gur tháinigh sé ós cionn faille agus caith sé síos leis an bhfaill iad. Chuaidh sé abhaile ansan do fhéineach agus a dhaochaint airgid aige agus sin é mo scéal sa agus má tó bréag ann bíodh.
    AT1406: The Merry Wives Wager
    Micheal Ó Bruadair