School: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (continued)

Bhí buachaill béag ann aon uair amháin agus bhíodh sé i gcomhnaidhe ag buachailleacht.

(continued from previous page)
    ar agus shiubhail sé leis. Nuair a tháinig sé amach as an teach d'éirigh a chuid pócaí an éadroom agus nuair a chuir sé a láimh isteach ina phóca ní rabh ann acht duilleogaí feoighte. Bhí an iongantas ar a gasúr nuair a chonnaic sé seo. Annsin smaointigh sé gur fhág sé an bláth ar an tábla a rabh an t-ór air. Nuair a thonntuigh sé thart le gabhail isteach aríst fá choinne an bhláith ní rabh dóras ar bith le feiceáil. Chuaidh an gasúr abhaile go brónach nó bhí sé ag éirighe dorcha. Bhí baramhail aige go dteachaidh na beithidhigh abhaile iad fhéin. Bhí an áthas ar a mháthair nuair a chonnaic sí é. Dubhairt sé leis go rabh sé ar shiubhal trí lá agus trí oidhche. Annsin d'innis an gasúr gach rud a tharlaidhe do. Bhí iongantas ar an mháthair agus dubhairt sé leis dá gcoinneochadh seisan an bhláth go mbéadh an t-óir aige anois.
    Áine Ní Dhomhnaill
    Carraig a' tSléibhe