School: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (continued)

Bhí beirt fhear ann aon uair amháin agus bhí siad an mháith ag goid.

(continued from previous page)
    é. Annsin tháinig an gasúr amach go dtí an ród, agus chonnaic sé an bhróg dheas ar thaoibh an bhealaigh mhóir agus thóg sé í. Arsa seisean leis fhéin "rachfaidh mé ar shiubhal píosa eile agus b'fhéidir go mbéinn ábalta an ceann eile a fhághail." Nuair a chuaidh an gasúr ar shiubhal, scaoil an fear caora amháin agus thug sé í go dtí lár na coille, agus cheangail sé í, agus annsin bhí sé ag teacht fá choinne an chinn eile nuair a chonnaic sé an gasúr ag teacht. Chuaidh an fear go dtí an taobh eile de'n choill, agus thoisigh sé méidhlighe cosamhail le caora. Annsin shíl an gasúr gur an chaora a bhí ann agus chuaidh an gasúr go dtí an taobh eile de'n choill fosta. Annsin nuair a bhí an gasúr ar an taoibh sin. Bhí an fear ag an taoibh a rabh
    AT1525: The Master Thief
    Peadar Ó Fuaruisge