School: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann uair amháin. Nocharach o Baoghall an t-ainm a bhí ar. Lá amhain bhí sé ar an chnoc ag cuartughadh caoirigh.

(continued from previous page)
    siubhal, sgairt an fear a bhí marbh ar Nochara. Rith Nochara amach ar an doras, agus sgairt an fear air aríst, agus dubhairt sé leis nach rabh sé marbh corr ar bith agus gan eagla a bheith air. Tháinig Nochara araís agus dubhairt an fear nach rabh sé marbh ar chorr ar bith, acht go rabh sé a leigiint air go rabh sé marbh. Dubhairt sé gur thug a bhean leithe fear. Rasur? a bhí aige i meirca agus gur bhain sé an fheasóg de leis. Dubhairt sé leis go rabh céad aige fanacht go maidín acht go mbeadh a bhean ag éirighe é a chuir amach acht gan a gabhail amach.