School: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (continued)

Bhí ceathrar fear ann aon lá amháin agus shíl síad go rachfad síad go aonach i dTamháin an t-Salainn le greusan bainin a dhíol.

(continued from previous page)
    siad a lampa, agus nuair a bhí na fir ins an chistin; bhí an tormán suas na staghrí. Dubhairt na fir chuig ndeineabhar déag de phaidrín, agus i rith an am seo ní rabh smig le cluinstin, agus dubhairt na fir go rachfadh siad a luighe aríst, acht ní rabh siad ina luighe i gceart gur thogadh an eadaigh leabaidh agus fágadh i lár an urlár iad. Annsin bhí leabaidh bheag ins an chóirneail agus chonnaic na fir an leabaidh ag éirigh agus ag gabhail i lár an urlár fosta.
    Dubhairt siad go n-éireochaidh siad aríst agus rinn siad sin. Tháinig siad un na cisteannaigh agus nuair a bhí