School: Edenfinfreagh (roll number 8901)

An tÉadan Anfach, Co. Donegal
Conn Mac Diarmada

1. Tá loch cómhgarach ag an Chruaich Ghuirm ar a dtugtar Loch Mhín Séad uirrí. Tá oileán ar an loch seo, agus deirtear go bhfuil ciste óír i bhfolach ar an oileán seo. Tá an loch seo in áit an-uaighneach i lár na sléibhte. Tá sé ráidhte go bhfuil cat ar an oileán ag coimhéad an chiste óir. Rinneadh dhá iarracht leis an chiste seo a fhághail, agus achan am de'n dá am mharbhuigh an car fear, agus sárú fhághail fhad leis an chiste am ar bith. Deirtear go bhfuil an tríomhadh fear le marbhadh ag an chat go fóill, agus annsin go mbéidh an draoidheacht ar shiubhal de. Is dóiche go mbéidh sé ar chumas duine ar bith annsin fhághail fhad leis an chiste
    Conn Mac Diarmada
    Múinteoir