School: Edenfinfreagh (roll number 8901)

An tÉadan Anfach, Co. Donegal
Conn Mac Diarmada

1. (continued from previous page)
    fairrge. Bhí long mór maordha ag teacht ón Spáinn agus í ag treabhadh na dtonn roimpí a’ deánamh ar Éirinn. Bhí a raibh ar an t-soitheach uilig ag deánamh spórt [?] Nuair a bhí si tamall annsin tainig buachaill óg amach agus sheas le na taobh.
    “Tá tú uaigneach anocht” arsa seisean “Tá arsa seise. “Ta mí na meala caithe againn anois agus tá muid ag tarraingt arais abhaile”
    “Seadh” arsa seisean, “agus ar an pluais beag gleóidhte agus an coinín beag faitcheach
    “Seadh” arsa sise “agus an uaigh beag glas I gCill taobhóige”
    “Bá mhór an t-aithreachas a rinne d’athair ar seisean “acht geobaidh” sé a luath shaothara. Cead uigheann Dia an t-olc ionnus go sgeitfhidh an mhaitheas uaidh”
    (Fuair mé iad seo uaidh)
    Cait Ní Chuinn