School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    agus chuir ar an teine é le haghaidh suipéir na bpáistí, ach faoi cheann cúpla nóiméad bhí an bainne bóighre bruichre agus é faoi dhecach, gan mhaith do dhuine ná do bhuchidh ann. “A leibide” arsa bean an tighe leis an gcailín, creachfá cead ar bith le do chuid neamh-suime. Sin cárt bainne imchuighe gan mhaith anois”. "Agus sin dhá píghinn ag a' dul amugha", arsa glór ón simléar. Líon bean an tighe féin an sciléad ansin, ach ní raibh ann acha go raibh sé leagtha ar an splann nuair a bhí an bainne doíghre bruiche arís. “Caithfidh sé go raibh an sciléad salach” arsa bean an tígh go feargach. “Sin dhá chárt bainne imigithe gan tada dhá bharr”. “Agus sin cuisrún ag ab dul amugha” arsa glór ón simléar. Scúradh agus glanadh an sciléad agus líonadh arís é,
    ach sin é a raibh de maithe ann. Ní túisge a bhí sé ar an teine ná suíd amach an bhainne thar bhéal an sciléid. Ní raibh sé ag bean an tighe faoi seo. “Níor thárla é sin dhomsa cheana”, ar sise "ó chuaidh mé i mbun tíghe”. "Trí chárt bainne ó mhaithe ar aon béile amháin”. "Agus sin sé pighne ag
    Liam Ó Cuinneagáin
    Feirmeoir