School: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

1. (continued from previous page)
    'chuile maidin 'na dhiaidh sin. Faoi cheann seachtmhaine go díreach tháinic sé aríst. Bhí Tomás ag faire cois claidhe agus adhastar ina láimh aige. Níor theasbáin sé é fhéin agus tháinic an t-each suas an ghar dhó. Chaith sé an t-adhastar ar a chloigeann agus fuair sé greim air. Thosuigh an t-each ag léimneach. Thar éis tamaill shuaimhnigh an cappall agus thug Tomás abhaile é agus chuir sé isteach sa sgioból é agus thug sé féar dó. Faoi cheann tamaill bhí sé socair agus ciúin agus dubhairt sé leis féin go bhféadfadh sé é chur ag obair. D'oibrigh sé an tsásta dhó. Níor thug sé i ngar do'n loch é go ceann tamaill. Ar deireadh shíl sé nach n-iarrfadh sé imtheacht uaidh níos mó agus thug sé ag obair i n-aice an locha é. Nuair bhí siad i ngar do'n loch thosuigh an t-each ag seitreach go h-árd agus rith sé go dtí an loch agus Tomás ar a dhruim. Ní raibh sé i ndon é a choinneál siar agus nuair shíl
    Máire Treasa Ní Máille
    Colm Ó Máille