School: Ceann Trá (Ventry) (roll number 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

1. (continued from previous page)
    an pósadh ins na tigthe timcheall tré fichid blian ó shoin. Do bíodh cóisire acu. Do bíodh mórán cairteacha agus fir ar capallaibh ins na pósaidthe fadó ach anois is gluaisteáin a bhíonn mar cóisire acu.
    Teigeadh na buachaillí tuighe go dtí's na pósaidte cúpla blian ó shoin. Cuiridís punnanacha ortha féinig ionnus na aithneofaí iad. Ní bhíodh aon fhailte rómpa toisg go mbíonn siad ana chrosta agus toisg go mbíonn siad ag déanamh iniomarca gleóidh. Tosnuigheann siad ag rinnce agus ag lorg deochanna agus mar a bfaighfidís an deoch do bhrisfidís anuas an tig nách mór.
      1. poetry
    Éamonn Ó Muircheartaigh