School: Curraichín (B.) (roll number 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

1. Chuaidh Aodhagán isteach go seipéal aon lá amháin chun Aifrinn d'éisteacht. Bhí sean casóg air agus sugán mór timcheall air. Níor stad sé gur chuaidh sé isteach ins an áit go mbíodh na mná uaisle ar a nglúinibh ann. Bhí cuid des na mná uaisle ag teacht isteach in a dhiaidh agus nuair a connaiceadar fear na casóige móire rompa. Tháinig saghas sgáth ortha dul isteach ins na suideacánaibh Connaic an sagart conus mar a bhí an sgéal acu agus tháinig sé anuas. Chuaidh sé isteach agus labhair sé a rádh leis dul amach ón áit sin. "Cad a thug annso tusa" adeir sé Ná fuil fhios agat nach ceart duit teacht isteach ins an áit 'na
    Sean-Peadar Ó Seaghdha
    Shanacashel, Co. Kerry