School: Páirc na Cille (roll number 13700)

An Bóthar Salach, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Tóláin

1. Thart annseo tá a lán sgéalta ag na sean daoine faoi sídheóga. Uair amháin bhí fear ag teacht ó thóramh agus bhí sé mall san oidhche. Nuair a bhí sé san leabaidh, tháinig na sidheóga isteach san teach agus thóg siad leo é. Bhí sidheóga Muc Ruadh agus sídheóga Rinn An Anaigh ag imirt peile. Bhí an fear ag féachaint ortha. Nuair a bhí an cluithche thart, tháinig na sidheóga chuige agus d'iarr siad air cé acu a bhuaidh, agus dubhairt an fear gur buaidh Muc Ruaidh. Annsin tugad cead don bhfear dul abhaile, agus d'imhthigh sídheóga abhaile freisin.
    Máire Ní Ruadháin
    Brian Ó Ruadháin