Scoil: Cnoc a Logha

Troiste, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Ó Maoildeirg

Ar an leathanach seo

1. O luigimis le Dia agus go luighe Dia linn, na tri Muire linn Muire agus Colm Cille Muire agus a Mac Brigid agus a brat agus a paidir geal. Cér codail tú aréir. Codail mé ar neamh áit a codail Mac Dé. Ce codlochas tú anocht faoi cosaibh na mbocht. Cé codlochas tú imbárach faoi cosaibh Padhraig
    D'éirigh na hotaracaibh le glórmhar n-iar na flaitheas análl. Ó Manam dhuit a Dia na glórmhar Ní ag iarraidh ort atá mé acht firinne na Mhaighdhean glórmhuire gur fhag mé mo anam ar deis láimh do Mhic crois Muire. Crois na ceithre crois. Ní'l neart fir na mna a deireas é gach tráth nac bhfeicfidh tú Maigdean glórmhar trí uaire sul a bhfághann tú bás. Go beannuigh tú duit a Crois a naomh(?) tobar dheas, failte an Domhnaigh