School: An Ghráinseach, Eóchaill

An Ghráinsigh, Co. Phort Láirge
Deaglán Ó Cuilliú

eile in áirde ar an gcapall. Bhí phóca sa dialaic agus fuair sé fiche púint ann.
    Nuair a chuaidh an fear abhaile dúirt an feirmeoir leis gur dhíol sé an bó go maith.
    "Dhíol mé" arsa an fear eile. "Fiche púnt".
  2. Bhí fear ann fadó agus bhíodh sé ag imirt cártaí gach aon oíche. An oíche seo pé scéal é do chuaidh sé ag imirt. Nuair a bhíodar críochnaithe de chártaí bhíodar ag trácht ar an bpúca agus ar na sprideanna. Nuair a bhí an fear ag teacht abhaile chuaidh sé treasna na páirce. Nuair a bhí sé ag dul thar an gclaidhe léim sé in áirde ar an bpúca. Rith an púca chun siúl agus bhí an fear ag scréachadh agus tháinigh na daoine amach ach bhí an fear imithe.
  3. Bhí fear ann fadó agus bhí sé an eaglach. Ní raghadh sé lasmuigh den doras aon oidhche a bheadh dorca. An oidhche seo pé sceul é chaith sé dul ar
    Seumas Moinbhíal