Scoil: Boltifree (uimhir rolla 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Dhún na nGall
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

Ar an leathanach seo

1. Suas linn go bárr an chnuic agus caidé a bhéas le féiceáil againn? Toighthe bréaghtha geala ar gach taoibh dúinn a chuirfeadh aoibhneas ar do chroidhe. Fán go bhfeicfidh muid an rabh na toighthe san t-sean aimsear cosamhail leobhtha seo. Ó leafa fhéin ní rabh. Feach súid ceann aca i measg sléibhte Thírchonaill.
    Amharc ab ceann lín atá air. Ca bhfuair siad an lín? D'fás sé, Maigh Ó! caidé an greann a bhí ag an mhuknntir a bhí ag spréadhadh an lín sin. Bhí damhsa ann an oidhche sin agus caidé nach rabh ann.
    Amharc caidé súid san choirnéal? Sin leabaidh na clúdaighe an áit a luigheann an sean-duine. Féach an
        1. foirgnimh
    Áine Nic na Mídhe