Scoil: Boltifree (uimhir rolla 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Dhún na nGall
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    chuid much. "O Máige ó arsa'n sagart tá tú go h-olc amach". Is fada ó tharla sin agus níl fhios agamsa caidé tharlaigh do'n tsagart, do'n fhear nó do'n thriúr bhuachaill cliste a d'imthigh go Amerioca
  2. Bhí fear 'na chomhnuidhe thall ar na Cruachaibh am amháin agus bhí an-dúil aige i-na chuid. Lá amháin chuaidh sé go h-aonach na nGleanntach. Sa'n tráthnóna bhuail an t-ocras é agus chuaidh sé isteach idteach agus d'iarr sé ar bhean an toighe tae a dhéanamh réidh dó. D'iarr sí air a dhul isteach ' un seomra. Bhí trí phláta bruitín ar an tábla, póta tae agus builbhín arán. Shíl sé gur dó fhéin an biadh seo uilig, tharraing air, agus d'ith an t-iomlán. Nuair a bhí sé réidh chuaidh
    Áine Nic na Mídhe
    An Ailt Leathan, Co. Dhún na nGall