School: Ros Cathail (Buachaillí)

Ros Cathail, Co. na Gaillimhe
Mícheál Mac Donnchadha

1. (continued from previous page)
    mar ba ghnáthach leo annsin chaith siad amach an t-uisge salach. I lár na h-oidhce tháinig tháinig droch sprriod go dtí an doras agusd'iarr sé orta é do leigint isteach agus nior leigheadar. Annsin d'fiarr an droch spriod uisge na gcos é do leigint isteach agus dubhairt uisge na gcos ní féidir liom tá mé caithte amach, annsin d'iarr an droch spriod ar an bearna bruighte é do leigint isreach. Sé an bearna bruighte piosa beag a togtar as an teine é, agus dubhairt an beatna bruighte ní féidir liom tá mé ithte. Annsin beigin don droch spriod imtheacht nuair nár leigint isteacg é.
    Bhíodh na mna ag caithfhead miotáin chlúdoch na miotáin caol na cosa agus anuas ar na ruitíni. Is minic a bhíodh sean
    Mícheal Breathnach
    Gort na gCruach, Co. na Gaillimhe