School: Ros Muc

Ros Muc, Co. na Gaillimhe
Stiofán Ó hOisín

1. (continued from previous page)
    sé an sleagh agus mharbhuigh sé an fathach. "Ó ars' an cloigeann dá mbeidhinn-sé ar mo cholainn, fir an domhain ní bhainfeadh anuas mé. An tríomhadh lá chuaidh sé ag fosaidheacht agus tháinic an tríomhadh fathach agus dubhairt sé leis an mbuachaill, 'tuige ar leig sé isteach na beithidhigh isteach san talamh air "agus mo bheirt dearbhráthar marbhuighthe freisin agat," adeir an fathach. Téirigh anuas as an gcránn sin chugam adeir an fathach," agus níl fhios agam céard a dhéanfas mé leat. "Téirigh síos a Dhíol Dhuibh agus fáisg é go mbeidh a dhá shúil amach thar a cheann. Chuaidh Díol Dubh síos agus d'fháisg sé an fathach go raibh na súilibh amuigh thar a cheann agus mharbhuigh sé an fathach. Bhí an triúr fathach marbhuighthe aige anois agus bhí an caisleán aige faoí fhéin
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Áine Ní Ghríobhtha