School: An Mhálainn Bheag (roll number 14119)

Málainn Bhig, Co. Donegal
Teachers:
Máire Ní Bheirn Seosamh Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    ba léir gur rabh sé ag coimhead oirthi ó thainig sé amach as an bhád. Ní rabh siad ibhfad ag cainnt nuair a d’fiafruigh sé dí a bpósadh sí é. Pósad iad tamall ina diaidh sin. Lá amhain nuair a bhí siad tamall pósta chonnaic sé scian aicí, agus d’fiafruigh sé dí ca bhfuair sí an scian. “Sin scian liomsa” ar seisean.
    “Chaill mé an scian sin oidhche amhain bliadhnta ó shoin” arsa seisean, “agus is maith is cuimhnec liom an oidhche cheadna”. “Bhí mé shuas ar an chrann oidc’e Samhna amhain ag leasú rópa. Bhí an scian sin in mo láimh, agus thainig mearbhlán in mo cheann. Thuit mé anuas i gcnap laige ar an bhád. Nuair a mhusgail mé bhí mo scian caillte agam, agus ní fhaca mé í o’n oidhche sin o shoin go bhfaca mé agat fa anois í.
    Brighid Ní Bheirn