School: An Sealgán (roll number 6781)

An Sealgán Beag, Co. Donegal
Rois Ní Braonáin

1. (continued from previous page)
    chorp Dhállain. Dubhairt sé paidir agus Áh bh Mária agus Cré annsain agus d'éirigh ceann Dhállain amach as an fhairrge agus ghreamuigh sé ar an chorp arís.
    'San am céadna bualadh long na gcreachadóir ar an Charraic Fhada agus báitheadh an duine deireanach aca. Tháinig na rudai naomtha uilig a ghoid siad anios go bárr an uisge, gur chaith na tonnai isteach ar Innis Caoil arís íad. Cuireadh Dallan in uaigh Naomh Chonaill.
    Bhí creachadóiri eile ag baint faobhtha comhgarach ag an mhainnistear agus rún aca an mainnistear a chréachú. Bí cailín seirbhise aca agus d'innis sí do Naomh Chonaill caide'n droch fhuadar a bhí faoibthe. Chaith Conall agus a chuid mánach an oidhche ag urraigh agus chaith na crachadóiri an oidhche ag ól le sult cionnas go raibh siad leis an mhainnistear a
    Rois Ní Bhraonáin
    Proinnseas Ua Braonáin