School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

1. (continued from previous page)
    triúr bos a láimhe a thaisbeaint do. Do thaisbean. Do bhain an brathair crathadh as a cheann agus dubhairt sé ós árd sa dóigh go gcluinfeadh bean an toighe é. "A leanbh is uathbhasach ar fad an saoghal atá i ndán duit." D'fhéach an brathair annsin ar lámha na beirte eile agus dubhairt leis an dara leanbh, "Is measa an saoghal atá fá do choinne-sa," agus leis an tríomhadh duine, "Is ort-sa atá an crann mí-adhmharach ar fad".
    Le sin do rith an mháthair amach 'un an bhrathair agus thug sí cuireadh do a theacht isteach. Tháinic sé. Do chuir sí biadh blasta as a chómhair agus bhí sí go h-an chaoimheamhail leis agus ag tabhairt gach aon freasdal do, agus an fhad a bhí an brathair ag ithe, d'fhiafruigh bean-an-toighe de caide bhí ann a cheann nuair a labhair sé i dtaoibh an droch-shaoghal ar fad a bhí i ndán do na cuid leanbh bocht.
    Róise Ní Ghallchobhair
    Nóra Ní Ghallchobhair