School: Rann na Feirsde

Rann na Feirste, Co. Donegal
Domhnall Ó Baoighill

i sciobal mhór iad, dhruidh sé an doras agus d'imthigh leis 'un aifrinn.
    Ar theact 'n-a bhaile arais do Phádraic, bhí an rí sa bhaile roimhe. Bhí fearg mhór air leis agus dubhairt sé leis go rachadh sé 'un báis. Thug Pádraic leis é agus thaisbean sé an coirce do agus chuir sé ceist air an raibh an coirce ithte. Dubhairt an rí nach raibh agus thug Pádraic fad leis an sciobal é agus leig sé amach na préacháin. Bhí an rí 'n-a seasamh ós coinne dhorais an sciobal agus bhain na préacháin na súile as nuair a bhí siad ag teacht amach. D'iarr an rí air a gcongbhail istigh i choidhche agus dubhairt Pádraic leis nach gcongbhóchadh ná go raibh biadh a dhith ortha-san go maith leisean.
    Annsin thug an rí leis Pádraic agus na draoidhthe go Teamhair go bhfeicfeadh sé cé aca a b'fhearr a raibh creideamh aca. Chuir an rí ceist ar na draoidhthe goidé thiocfadh leobhtha a dheanamh agus dubhairt fear aca
        1. saints
    Anna Ní Chrosain