School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (continued from previous page)
    mar bhi dubhairt an mac leis gan eagla a bheith air nach rabh sé deacair sin a dhéanamh. Thoisigh sé agus rinne sé fear breighe amach as éadach agus chuir sé hata air. Nuair a mheas sé go rabh an rí i n-a luighe thug sé leis an fear bréige agus d'fág sé i n-a shuidhe i bhfuinneóg an riogh é. D'amharc an Rí amach agus shíl sé gurbh é an stocach a bhí ann. Bhi an gunna ar an tábla le n-a thaoibh agus thóg sé í agus sgaoil sé urchar leis an fhear a bhí i n-a shuidhe ins an fhuinneóig. Leag sé é agus dubhairt sé leis an mhnaoi go rabh sé marbh anois. "Anois," arsa an bhean leis, "An bhfeiceann tú caidé atá deánta agat? Caithfidh tú é a chur i n-áit éigin no béidh na daoine ag amharc air i n-a luighe marbh."
    "Deánfaidh mé poll dó i mbun an gháraidh agus chuirfidh mé é." arsa an Rí.
    D'éirigh sé agus chuaidh sé amach leis an uaigh a dheánamh. Nuair a fuair an buachaill amuigh é, isteach leis 'un na
    AT1525: The Master Thief