School: Cill Ainbhthin (roll number 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

1. Bíonn go leor tinncéaraí agus lucht siubail timcheall na haite seo go minic. Bíonn siad ag dul ó theach go teach ag iarraidh déirce. Gach rud a fheiceanns siad bíonn siad ag teastáil uatha. I dtosach nuair a thaganns siad isteach bíonn siad ag cainnt agus bíonn siad ag féachaint timcheall an teach go bhfeichfeadh siad ceard a d'iarrfadh siad ar bean a tíghe. Is iad na rudaí ceadhna a bhíonns ag teastáil uatha i gcomhnuidhe beagnach. Bíonn siad ag rádh paidreacha ar son na marbh. Bíonn na sean-daoine tuirseah díobh a bheith ag cainnt agus dearann siad uaireannta imteacht. Deanann siad cainntíní as stáin agus díolann siad le na daoine iad agus an tairgid a gheibhfeadh siad ortha sin:- siuchra bainne tae, plúr, féir nó uibheca Cuireann siad tóin í gcainntíní freisin do na daoine. Nuair a thaganns duine amháin isteach bíonn duine eile réidh amuigh le teacht isteacht agus bíonn siad mar sin
      1. people by social grouping
    Eibhlín Ní Allmhuráin