School: Leitirmucadha (roll number 13951)

Leitir Mucú, Co. Galway
Nioclás Ó Confhaola

1. (continued from previous page)
    i mbád thiocfadh sé as gan báthadh tuinne na anachain. An té a déarfadh na marthainneacha seo ag dul i dteach nuadh an mharbhadh ní thiocfadh as an fhad is beadh cliath faoí dhíon tighe.
    An té a déarfadh na marthainneacha seo ag dul i dteach an óil thiocfadh sé as gan glór seana anachain ná trioblóid. An té a déarfadh na marthainneacha seo go bean ag dul ‘un aonaighe rachfainn-se faoí na bharradh nach mbeadh dochar ar bith dhá saoradh.
    An té a déarfadh na marthainneacha seo ag dul i gcath ná i gcriathrach gheobhfadh sé riar a theastail agus dhá chruibh i riaghalta.
    Sgríobhfaim leis na scoláirí seo go farticial a chlaoidhte Píoláit ar feadh an domhain mhóir go h-iomlán, neamh-ghágach neamh-dhá-ceilteach ar aon neach i ná ceiltear.
    Mise Pádhraig na bfear a tháinig in m’Easbog go h-Éirinn mo chomh-chiall atá in uasal agus chaill mé morán do mo léargus.
    Crios-mhíonáin mo chrois, crios Muire le nar geineadh Críost agus Críost a geineadh as.
    Eirigh a Mhuire agus féach ar Artigicíl an bháis féach fhéin uirthe a mhic ós is ar do lámh atá an bhean a thabhairt saor a’s an leanbh a thabhairt slán. Eirigh a bean agus beir do leanbh mar rug Ana Muire mar rug Muire mac. Mar a rinne sé séithleán baiste
    Colm Cartuir
    Seóirse Cartuir