School: Leitir (roll number 15668)

Letter East, Co. Kerry
Tomás Mac Eóin

1. (continued from previous page)
    slíghe mar bhí an oidhche dorcha, agus nuair a tháing sé cómh fada le bárr Cúm-na-Caillíghe, do thuit a chodhladh air agus do fuair sé bás ann, agus ar maidin lá ar na bhárach, do fuair na daoine é, agus é marbh agus do chuireadar san áit sin é. Sin é an t-slíghe go bhfuair an áit a ainm.
    NA SPÉACLAÍ: Tá fuirm spéaclaí ar an gcnoc san, agus is dócha gur é sin an fáth go glaodhtar an t-ainm sin air.
    BÓTHAR: Tá bóthar ag dul tríd an gcnoc, agus sin é an t-slíghe go bhfuair sé a ainm.
    Baile na Coille: Is dócha gur naomh éigin a chuir mainistir nó clochar ar bun san áit, sin toisg na t-ainm sin a bheith air - Baile-na-Cille.
    Caol-dubh: Deir cuid de’s na sean-daoine go bhfuair an áit sin a ainm ó choill mór a bhí ag fás ann fadó, ach níl tásg ná tuairisc ar an gcoill sin indhiu. Deir cuid eile díobh go bhfuair sé a ainm ó’n abha atá ag scéid tríd.
    Siobhán Ní Curnáin do sgríobh.
    Caoldubh Uachtarach,