School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    nuair a éirig sé ar maidin do tháinig bachach isteach chuige agus d’iarr an bhacach ar an fear saidhbhir rud éigin do thabhairt do[?] agus dubhairt an fear saidhbhir ná raibh pioc aige le tabhairt do ach an breicfeast.
    Dubhairt an bacach leis go raibh an breicfeast aige cheana i dtig éigin eile.
    D’imthig an bachach leis go dtí áit éigin eile agus fuair sé a bhí uaidh. An oidhche na dhiaidh son do tháinig fear ag sgoruidheacht chúcha agus do bhí cailín in aonfheacht leis.
    Do thosnuigheadar ag chainnt agus ag insint sgéala agus fé dheire dubhairt an fear saidhbhir an dtiocfhadh an cailín ag obair chuige agus do tháinig sí ag obair trí seachtmhaine na dhiaidh san agus cailín maith do beadh í.
    Nóra Ní Chéilleachair
    Tadhg Ó Chéilleachair