School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do bhí dínnéir breágh ollamh rómpa agus nuair a bhí an dínnéir ithte acu dubhairt an fear le fear a tíghe a dtabharfhadh sé an cailín do ar feadh bhliadhain eile agus dubhairt sé go dtabharfhadh ach ní dubhairt sé leis i thabhairt thar-nais a thuille.
    Do chuaidh an chailín in-aon -fheacht leis an bfear agus nuair a bhí an bhliadhain caithte níor thánadar tar-nais in-con-chor.
    Do dheanmhad an fear a rádh leis an bfear iasacht an chailín a thabhairt thar-nais agus nuair a bheadh na thrí mhbliadhna caithte agus siné an chúis nár thánadar thar-nais.
    Dhá lá na dhiaidh san do chuaidh an t-Athair go dtí tig Sheán mhór. Do bhí an t-Athair ana bhrónach nuair nár thanadar abhaile.
    Dhá lá na dhiaidh san do chuaidh an fear go dtí tig Sheáin mhóir. Do bhí a inghean na shuidhe in-aice na teine