School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

cheanneóchadh aoinne uaidh iad.
    Fé dheire do chonnaic sé fear ag lorg muca. Do bhuail sé leis an fear saidhbhir agus d'fhiafhruig sé an mór a bhí (?) ar na muca agus dubhairt an fear saidhbhir cúig púnt an ceann ach dubhairt an fear go raibh sé ró dhaor ar fad ach mar sin féin do ceannuig sé iad.
    Ansan do bhuail sé le fear eile agus d'fiafruig sé ar an mór a túg sé ar na muca agus dubhairt sé cúig punt muise agus dubhairt sé you (?) gomhall (?) cá na taobh arsan fear mar do bhí na muca ró dhaor ar fad agus d'imtigeadar ó na céile agus do dhéin duine aoinne bearsa mar seo
    A fear shaidhbhir a fhear saidhbhir gan ciall
    Do diolais do mhuca ró dhaor ar fad