School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Cork
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (continued from previous page)
    Do chuadhar isteach trí an coill do bhíodar ag siubal agus ag siúbhal go dtí go dthánagadar go tig beag.
    Do chuaidh an fear isteach agus do connaich sé alán fír beaga mór - thínpeall an mbórd do bhíodar ag ithe agus ag ól agus do bhí alán rudaí breaghtha ar an mbórd.
    D'iarr duine acú ar an iosfad sé leo agus dubhairt sé go n-iosfad do shuidh sé síos le h -ais an mbórd agus do thosnuig sé ag ithe leó.
    Ansan nuair a bhí sé ithe aige do thosnuig an na fír beag ag rinnche mór thímpeall an tighe agus do bhí an rinnce cómh deas agus do bhí an ceól cómh binn san nár ba mhaith leis an fear dul abhaile in-aon-chor.
    Do bhí Ríg na pucaí ann agus dubhairt sé leis an fear fanamhaint acú ar fead cúpla seachtmain no mar sin
    Dubhairt an fear go bfanfhadh