School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

Give us our answer and let us be gone "

Má gheibheann siad airgead ó muinntear a' tighe leigheann gach duine luíg is téigeann siad ag mársáil go dtí an céad teach eile.
    Nuair atá an lá caithte, tagann siad le cheile go teach éigin is bíonn an-oidhche de rinnce aca. Tugann siad cuireadh do gach caílin ins an paróiste, chun teacht go dtí an damhsa seo. Caitheann siad an airgead a bhailligheann siad chun "togha gach bidh is nuadh gach dighe" a cheannach igcóir an damhsa"
    Amannta freisin téighean siad amach lá Coille nuair nach mbíonn siad in-ann dul amach lá 'le Stiopán.
  2. 1) Ní ceart an luaithrig a chur amach lá Coille nó ní ceart an urlár a scuabhadh amach ach an oiread. Má dheineann tú, tá tú ag cailleaigaint an ádh.

2) Má tágann bean, go mór mór bean Ruadh, isteach adtheach idtosach ar maidin lae Coille ní bheadh aon ráth ar do theach ar feadh na h-aithbliana. Is é namhaid dhuit