School: Cuar an Chláir (C)

Cooraclare, Co. Clare
Máiréad, Bean Uí Mháirtín

1. Comhnuighim i gCubhar a'Chláir. Sé an brígh atá leis an bhfochal ná cubhar = bend or elbow, Cláir = name of river, Tagann an ainm sin ón muincille ar an abhainn in aice na scoile. Tá Cill Ruis ar an dtaobh thior de Cill Mac Dubháin ar an dtaobh tior de. Tír na gClochán ar an dtaobh theas de, agus Daingean ar an dtaobh thuaidh. Tá timceall le 80 daoine ann. Tá na tighthe go tuigh agus tá siad árd agus tá a lán acha agus ceann tige ortha.
    Tá Cnoc Árd ar a dtugtar Cnoc an Aonaigh ar a bhfuil an Scoil Náisiúnta na gCailíní agus na mbuachaillí.

Bríghid Ní Loinghsigh
    Cubhar a' Chláir