School: An Corrbhaile

Corbally, Co. Clare
Máirtín Mac Coitir

1. (continued from previous page)
    feachaint a bfeicéadh sí ag teacht é. Bí sí tar-eis teacht isteach agus i a socrú na téíne nuair a d'aírig sí coiscéím ag an ndorús. Chonnaich sí bean óg bhreágh aluínn na 'seasamh ag an dorus. D'iár sí cúpla prátaí béirtuighe. Dia le cabhair chughainn ar san bean iascaíre má thugaim na prátaí beírtúighe duit ní bhéídh lan an sciléidín beítre ar lost nuair a bheidh sé isteach, ac is giórra cabháír Dé an dorús. Domluígh sí a raibh dé prátaí san scileídín isteach in aprón an mná bócta (?) agus as go breágh leíthe agus deabhadh a cróidhe uírthe mach san iothlann cun cúpla mám prátaí dfághail cun an scileidhín dá líonadh. Chuaidh síos de'n gcuine diarradh an scileídín ach bhí an cludach air. Nuair a thóg sí an cludach
    Máirín Ní Bhriain