School: An Corrbhaile

Corbally, Co. Clare
Máirtín Mac Coitir

tógtaí é lá í ndíaidh lae.
    Gan amhras bíodh gartanna ar na meireannaibh coise chómh flúirseach agus atáid indhiu. Mar leigheas dóibh san deintí cúpla pínt uisge na fairrge do bheirbhúi agus na cosa do níghe inntí. Bhráon de a dhortadh.
    Is ag páiste ná faca a athair ríamh a bhiodh leigheas an craos ghalair. Aoinne a dhein a theanga do chimilt le carchlucchra bhíodh chaoí aige dóghadh do leigheas. Ní fioláir no go raibh pisréog éigin ag baint le leigheas aithiú. Bíodh gádh le naoí n-tárann. Cuirtí ceann éaghcosmhail leis an áit atthuighte gach lá agus san am chéadhna cómhartha na Croise do dhéanamh ar éadan an othair.
    Pisréog eile a bheadh leigheas beithíogigh . Déinti Snaidhm na Péist le córda ós chíonn an t-ainmhídhe agus as go bráth leis an bpían mar a cheaptí
    Máire Ní Eochaidhe